ZESTAW jednodniowy

Zestaw w opcji jednodniowej polecany przez Szefa Kuchni

 

 

ZESTAW  WESELNY JEDNODNIOWY

 

I. OBIAD

rosół z makaronem,

5 rodzajów mięsa po 2 kawałki na osobę:

- rolada,

- udko z kurczaka,

- pierś drobiowa nadziewana,

- udziec z indyka,

- pieczeń wieprzowa aromatyczna,

kluski białe, kluski ciemne, ziemniaki,

sos, kapusta czerwona, kapusta zasmażana, surówka,

kompot.

 

II. DESER

lody z bitą śmietaną i owocami,

kawa, herbata.

 

III. ZIMNA PŁYTA

 pieczywo , masło,

tymbaliki drobiowe,

roladki szynkowe w galarecie,

jajka faszerowane,

półmisek z wyrobami firmowymi,

półmisek z serami,

filety śledziowe, rolmopsy,

filety opiekane, kulki rybne,

dwa rodzaje sałatek,

łosoś.

 

IV. GORĄCY DODATEK I

 do wyboru...

krem pieczarkowy, cebulowy lub brokułowy.

 

V. GORĄCA KOLACJA

 pstrąg, kotlet de volaille,

pierś z mozzarella,

szaszłyk,

kapusta kiszona z pieczarkami,

surówka,

ziemniaki puree, frytki.

 

VI. GORĄCY DODATEK II

 barszcz z krokietem.

 

VII. GORĄCY DODATEK  III

 boeuf strogonov.

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

zestaw dwudniowy

Szef Kuchni poleca dwudniowy zetaw weselny

ZESTAW  WESELNY DWUDNIOWY

 

I. OBIAD

rosół z makaronem,

5 rodzajów mięsa po 2 kawałki na osobę:

- rolada,

- udko z kurczaka,

- pierś drobiowa nadziewana,

- udziec z indyka,

- pieczeń wieprzowa aromatyczna,

kluski białe,

 kluski ciemne,

ziemniaki,

sos,

 kapusta czerwona,

 kapusta zasmażana,

 surówka,

kompot.

 

II. DESER

lody z owocami i bitą śmietaną,

kawa,  herbata.

 

III. ZIMNA PŁYTA

Pieczywo , masło,

roladki szynkowe w galarecie,

półmisek z wyrobami firmowymi,

półmisek z serami,

 rolmopsy,

filety opiekane,

 kulki rybne,

 pomidor i ogórek,

 dwa rodzaje sałatek,

 łosoś.

 

IV. GORĄCA KOLACJA

krem z pieczarek,

 pstrąg,

szwajcar,

 kotlet schabowy,

kotlet de volaille,

kapusta kiszona z pieczarkami,

 surówka,

ziemniaki zasmażane,

 frytki.

 

V. GORĄCY DODATEK 

Barszcz z krokietem.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

ZESTAW  WESELNY DWUDNIOWY

POPRAWINY

 

I. OBIAD 

rosół z makaronem,

5 rodzajów mięsa po 2 kawałki na osobę:

- rolada,

- udko z kurczaka,

- pierś drobiowa nadziewana,

- udziec z indyka,

- pieczeń wieprzowa aromatyczna,

kluski białe,

 kluski ciemne,

ziemniaki,

sos,

 kapusta czerwona,

 kapusta zasmażana,

 surówka,

kompot.

 

II. DESER

galaretka z owocami i bitą śmietaną

kawa,  herbata.

 

III. ZIMNA PŁYTA

pieczywo ,

masło,

ozorki w galarecie,

schab w galarecie, jajka faszerowane,

półmisek z wyrobami firmowymi,

filety śledziowe,

filety opiekane,

 kulki rybne,

 dwa rodzaje sałatek,

łosoś.

 

IV. GORĄCA KOLACJA

karczek pieczony,

 pierś z mozzarellą,

 szaszłyk,

  dwa rodzaje surówek,

ziemniaki puree,

 frytki.

 

V. GORĄCY DODATEK

Boeuf strogonov.